
فعالان زن افغان تصمیم روسیه مبنی بر به رسمیت شناختن حکومت طالبان را به شدت محکوم کرده و گفتهاند این اقدام «مشروعیت بخشیدن به رژیمی اقتدارگرا و ضدزن است که در حال نابود کردن حقوق مدنی اساسی» در افغانستان است. از سوی دیگر چین از این اقدام روسیه استقبال کرده است.
«شبکه مشارکت سیاسی زنان افغان» در بیانیهای به تاریخچه اشغال افغانستان از سوی نیروهای شوروی سابق و آثار ویرانگر آن اشاره کرده و گفته است: «امروزه، دخالت سیاسی و حمایت مستقیم از طالبان نشاندهنده ادامه همان استراتژیهای مخرب است که اکنون با عنوان دیپلماسی انجام میشود.»
شبکه مشارکت سیاسی زنان افغانستان، یک نهاد مدنی – اعتراضی متشکل از فعالان حقوق زنان است که پس از تسلط حکومت طالبان بر کشور در سال ۲۰۲۱، شکل گرفت. مسئولان این شبکه میگویند که از طریق انتشار بیانیه، اعتراض خیابانی و کمپینهای رسانهای تلاش میکنند صدای زنان را بهگوش جامعه جهانی برسانند.
وزارت خارجه روسیه، پنجشنبه ۱۲ تیر ماه اعلام کرد که با پذیرش استوارنامه سفیر جدید افغانستان در مسکو، «امارت اسلامی افغانستان»، نامی که طالبان برای حکومت خود به کار میبرند را به رسمیت شناخته است. روسیه اولین کشوری است که حکومت طالبان در افغانستان را به رسمیت شناخته است.
مریم سلیمانخیل، که پیش از حکومت طالبان در افغانستان نماینده مجلس بود این اقدام روسیه را مشروعیت بخشیدن به رژیمی خواند که دختران را از تحصیل منع میکند و احکام شلاق زدن را در اماکن عمومی به اجرا میگذارد.